Chec cu cacao şi glazură de ciocolată

Din doar câteva ingrediente poţi prepara o minunăţie de desert, care se va termina până la ultima firimitură.
De ce ai nevoie pentru chec cu cacao şi glazură de ciocolată
110 g unt
200 g făină
1 plic praf de copt
1 praf de sare
200 g zahăr
3 ouă
1 linguriţă esenţă de vanilie
150 g iaurt
30 g cacao
Pentru glazură
200 g ciocolată
2 linguri ulei
Cum se prepară checul cu cacao şi glazură de ciocolată
Dai drumul la cuptor şi tapetezi o formă de guguluf. Combini făina cu sarea şi praful de copt. Combini untul cu zahărul şi amesteci până obţii o consistenţă cremoasă.
Adaugi ouăle, unul câte unul, apoi torni esenţa de vanilie, încorporezi făina şi adaugi iaurtul. Omogenizezi şi pui trei sferturi din compoziţie în tavă. În restul de compoziţie adaugi cacaua şi omogenizezi. Torni aluatul rămas în tavă şi amesteci uşor, cât să se amestece puţin cele două compoziţii.
Ţii forma la cuptor până când trece testul scobitorii, apoi răstorni checul. Îl laşi la răcorit. Topeşti ciocolata pe baie de aburi, adaugi uleiul şi amesteci. Torni glazura peste chec.