Chec cu cacao şi pere

chec de ciocolata cu pere jpeg

Perele conţin 80% apă, în rest fibre, vitamina C, vitamina A, vitamina E, vitamine din complexul B, acid folic, enzime, antioxidanţi şi minerale. Flavonoidele şi antocianinele din compoziţia lor au rolul de a regla nivelul de glucoză din organism. Graţie fibrelor solubile şi insolubile, scad riscul de apariţie a diabetului de tip II. Am profitat de beneficiile din pere şi am cules această reţetă de chec cu cacao şi pere pentru voi.

Chec cu cacao şi pere - Ingrediente (8 porţii)

6 ouă 200 g zahăr 100 g făină 50 ml ulei 3 linguri pudră de cacao 1 praf de copt 2 pere

Chec cu cacao şi pere - Cum se prepară

Se bat spumă tare albuşurile, se adaugă treptat zahărul, păstrând o lingură pentru gălbenuşuri. Separat, se freacă gălbenuşurile cu lingura de zahăr păstrată şi cu uleiul, apoi se amestecă uşor cele două compoziţii. Se adaugă „în ploaie” făina cernută cu pudra de cacao şi praful de copt.

Se curăţă perele de coajă, seminţe şi se taie felii. Două felii se taie cubuleţe şi se amestecă în compoziţia de chec. Compoziţia se toarnă într-o formă de cozonac unsă şi tapetată cu făină, deasupra se aşază feliile de pere şi apoi se introduce forma în cuptorul bine încins. Checul cu cacao şi pere se coace circa 40-45 de minute, folosind proba cu scobitoarea.