Chec cu citrice şi glazură caramel

Pentru desert, gustare sau chiar când ai poftă de ceva dulce, îţi recomandăm acest che cu citrice şi glazură caramel.
De ce ai nevoie pentru chec cu citrice şi glazură caramel
300 g făină
1 plic praf de copt
75 ml lapte
1 lingură zeamă de lămâie
110 g unt
150 g zahăr
1 praf de sare
2 ouă
½ lingură esenţă de vanilie
3 portocale
Pentru glazură
30 g unt
100 g zahăr
2 linguri rom
Cum se prepară checul cu citrice şi glazură caramel
Combini făina cu praful de copt şi sarea. Dai drumul la cuptor şi tapetezi o formă de chec. Amesteci laptele cu zeama de lămâie şi-l dai deoparte pentru câteva minute. Mixezi untul cu zahărul până când capătă o consistenţă fină. Adaugi ouăle şi esenţa de vanilie, apoi adaugi zeama de la o portocală şi coaja de la 2 portocale. Torni laptele, omogenizezi şi încorporezi făina.
Torni aluatul obţinuit în tavă şi-l dai la cuptor până când trece testul scobitorii. Laşi checul să se răcorească.
Pentru glazură, pui toate ingredientele pe foc şi laşi până când zahărul se dizolvă, iar glazura fierbe uşor. O dai deoparte şi o torni imediat peste chec.