Chec cu cremă de iaurt

SV400043 zpsfda8b340 jpeg

Cititoarea noastră din Timişoara, Veronica Creţu, ne delectează astăzi cu o reţetă de chec cu cremă răcoritoare de iaurt.

Ingrediente

Pentru pandişpan: 

6 ouă 6 linguri de apă 6 linguri de ulei 8 linguri de zahăr 12 linguri de făină 2 linguri de cacao 1 praf de copt

Pentru cremă:

200 ml frişcă lichidă

450 g iaurt

1 plic de gelatină (15 g)

3 linguri de zahăr pudră

400-500 g cireşe fără sâmburi congelate

Pentru sirop:

200 ml apă

100 g zahăr

1 esenţă de rom

Pentru decor:

200 g ciocolată menaj

70 ml lapte

50 ml frişcă

cireşe confiate

Preparare

Separi albuşurile de gălbenuşuri şi le baţi spumă împreună cu apa. Adaugi zahărul şi baţi până se topeşte. Adaugi gălbenuşurile amestecate cu ulei. Încorporezi cacaua, făina şi praful de copt. Împarţi în două şi pui aluatul în două tăvi de chec cu fund curbat tapetate cu hârtie de copt.

Coci la foc mic 35 de minute. Răstorni, îndepărtezi hârtia şi laşi la răcit blaturile. Baţi frişca. Gelatina o hidratezi în 3-4 linguri de apă, apoi o topeşti pe bain-marie şi o adaugi în iaurt.

Amesteci cu frişca bătută, zahărul pudră şi cu cireşele fără sâmburi. Tai checurile în jumătate pe orizontală şi le însiropezi. În formele în care ai copt checurile pui folie alimentară şi montezi checurile astfel: pui partea de deasupra a blatului, cremă şi închei cu blatul care a fost baza la copt.

Acoperi cu folie alimentară şi laşi la frigider 2 ore. Topeşti ciocolata cu lapte pentru a fi fluidă şi o torni peste checuri. Decorezi cu puţină frişcă şi cu cireşe confiate.