Chec cu fructe uscate
Bogat în antioxidanţi, fisticul combate inflamaţiile, protejează vasele de sânge şi reduce riscul dezvoltării bolilor cardiace. Consumul regulat de fistic crud poate ajuta la scăderea colesterolului rău (LDL) şi la creşterea nivelului de colesterol bun (HDL) în sânge, determinând reducerea riscului de accident vascular cerebral.
De ce ai nevoie pentru chec cu fructe uscate 200 g unt 150 g zahăr 4 ouă 300 g făină 300 g amestec de fructe uscate 3 linguriţe praf de copt 50 g zahăr pudră, pentru decor
Cum se face checul cu fructe uscate
Hidratezi fructele uscate în apă fierbinte, 15 minute. Tai untul rece cubuleţe şi-l amesteci cu zahărul. Adaugi ouăle şi amesteci bine.
Scoţi fructele din apă, le tai bucăţele şi le pui în amestecul de unt. Adaugi făina cernută şi praful de copt. Vei obţine un aluat de consistenţa smântânii groase. Torni aluatul într-o tavă cu hârtie de copt. Coci checul până trece testul cu scobitoarea.
Când s-a răcit, îl decorezi cu zahăr pudră.