Chec cu iaurt şi scorţişoară

Din compoziţia de chec poţi prepara şi brioşe, dacă vrei să obţii un desert mai festiv. Însă, dacă te grăbeşti, checul poate fi cea mai bună soluţie.
De ce ai nevoie pentru chec
360 g făină albă
180 g zahăr
1 lingură praf de copt
3 ouă
120 ml ulei
300 g iaurt
2 linguriţe esenţă de vanilie
60 g unt
1 linguriţă scorţişoară
150 g zahăr brun
Cum se prepară checul cu iaurt şi scorţişoară
Dai drumul la cuptor şi tapetezi o tavă. Combini făina cu zahărul şi praful de copt. Separat, amesteci ouăle cu uleiul, iaurtul şi esenţa de vanilie. Mixezi untul cu scorţişoara şi zahărul brun până se topeşte zahărul. Încorporezi făina în compoziţia de iaurt şi omogenizezi.
Pui un sfert din compoziţie în tavă, apoi jumătate din crema de unt cu scorţişoară, din nou un sfert din compoziţie, restul de unt şi torni compoziţia rămasă. Dai forma la cuptor până când checul trece testul scobitorii, apoi îl laşi 10 minute să se răcească în tavă.