Chec cu morcovi şi portocală

Compoziţia de chec cu morcovi şi portocală trebuie pusă în forme şi să nu depăşească trei sferturi, pentru a avea loc să crească în cuptor.
Ingrediente
4 ouă 300 g făină 200 g zahăr 400 g morcov ras fin 150 ml ulei 1 esenţă de vanilie coaja rasă de la 2 portocale 1 plic praf de copt
Pentru glazură
100 g zahăr pudră
50 ml zeamă de lămâie
Cum se prepară
Se mixează ouăle cu zahărul pentru checul cu morcovi şi portocală , se adaugă uleiul treptat, apoi se încorporează pe rând făina cernută cu praful de copt, morcovul ras, esenţa de vanilie şi coaja rasă de portocală.
Se toarnă compoziţia într-o tavă de chec mai mare unsă şi tapetată şi se introduce în cuptorul preîncălzit pentru 45-50 de minute. Se lasă să se răcească.
Între timp, se amestecă zeama de lămâie cu zahărul pudră şi se toarnă peste checul răcit, apoi se taie acest chec cu morcovi şi portocală felii.
Chec aperitiv din ficatei de pui
Chec aperitiv din ficatei de pui
sursa foto: Shutterstock