Chec cu ton şi ardei

Tuna and bell pepper savoury cake jpeg

Checurile pot fi sărate sau dulci. În bucătăriile noastre obuşnuim să le preparăm de obicei pe cele dulci. Dar noi îţi propunem un chec sărat cu ardei şi cu ton.

Dificultate mică Preparare 90' Pentru 6 porţii

Ingrediente

300 g făină

100 g caşcaval ras

1 conservă ton bucăţi în ulei

5 ouă

85 ml iaurt

1 plic praf de copt

1/2 linguriţă sare

1/2 linguriţă nucşoară

1 ardei gras roşu

piper

1 vârf de cuţit boia iute

1 linguriţă boia dulce

2 căţei usturoi

Mod de preparare

Cerni făina cu praful de copt, sarea, nucşoara, boiaua (şi iute, şi dulce) şi piper, după gust.

Separat, baţi ouăle cu mixerul până îşi dublează volumul şi încorporezi caşcavalul ras şi făina amestecată cu condimentele.

Cureţi ardeiul de seminţe, îl tai bucăţi potrivite şi îl pui peste aluat.

Adaugi usturoiul zdrobit, iaurtul şi peştele cu tot cu uleiul din conservă. Amesteci uşor până se omogenizează. Torni compoziţia într-o tavă de cozonac (sau două de chec) îmbrăcată cu hârtie

de copt, nivelezi şi o introduci în cuptorul preîncălzit la 190° C pentru 45-50 de minute.

Îl serveşti călduţ, alături de o salată asezonată, dar este foarte bun şi rece.

sursa foto: Photoland