Chec cu vanilie, cacao şi ciocolată

chec cu vanilie cacao ciocolata jpeg

Pentru ca e început de săptămână şi e foarte posibili să nu ai timp pentru un desert mai elaborat, vă propunem azi o reţetă de chec cu vanilie, cacao şi ciocolată, o reţetă care poate fi preparată pentru toşi cei ai casei în puţin peste o oră.

Chec cu vanilie, cacao şi ciocolată - Ingrediente

5 ouă 1 cană ulei 1 cană lapte 2 căni făină 1 cană zahăr 1 plic zahăr vanilat 1 plic praf de copt 2 linguri cacao 50 g ciocolată neagră 50 g ciocolată cu lapte 2 linguri zahăr pudră

Chec cu vanilie, cacao şi ciocolată - Mod de preparare

Gălbenuşurile se amestecă cu zahărul şi cu uleiul turnat „în fir”, ca la maioneză. Albuşurile se bat spumă tare împreună cu zahărul vanilat, după care se adaugă în compoziţia de gălbenuşuri, alternând cu laptele, făina turnată în ploaie şi praful de copt. Se pune o treime din compoziţia de aluat obţinută într-o formă de coroniţă unsă şi tapetată. O altă treime se amestecă cu cacaua şi se toarnă în formă. La final, se pune compoziţia albă rămasă şi se dă coroniţa la cuptor pentru 35-40 de minute. După 15-20 de minute, se presară ciocolata tăiată bucăţi mici sau rasă cu un cuţit special şi se coace, în continuare, la foc mic. Când se checul cu vanilie, cacao ţi ciocolată se răceşte, se presară cu zahăr pudră.