Chec din dovlecei

Zucchini and potato cake jpeg

„Orice, dar cu dovlecei să fie!“, am auzit odată replica asta într-un restaurant, de la o tânără pe care ospătarul o întreba ce vrea să mănânce. Dovlecelul este una din cele mai bune legume, care poate fi gătită în fel şi chip. Reţeta de mai jos este perfectă pentru un delicios aperitiv.

Dificultate mică Preparare 80' Pentru 6 porţii

Ingrediente

1 dovlecel potrivit ca mărime

2 cartofi

3 ouă

100 g făină

60 g parmezan ras

2-3 linguri de ulei

50 ml lapte

3 linguri smântână

1 praf de copt

1 lingură mărar tocat

sare

Mod de preparare

Cureţi dovlecelul de coajă, îl tai felii, apoi bastonaşe, fierbi cartofii în coajă, îi scurgi, îi cureţi de coajă şi îi tai cubuleţe mici. Aşezi cartofii şi dovleceii într-un castron mare.

Separat, baţi ouăle cu parmezanul ras, adaugi smântâna, uleiul, laptele, mărarul tocat, sare, după gust, iar la sfârşit adaugi făina cernută cu praful de copt şi amesteci apoi cu dovleceii

şi cartofii.

Torni compoziţia într-o formă de chec unsă şi tapetată cu făină şi o introduci în cuptorul preîncălzit pentru circa 40-50 de minute, până se rumeneşte frumos deasupra.



Recente

img 1 jpeg
cuptor cu microunde shutterstock 1060457837 jpg
ulei de masline shutterstock 403638466 jpg
pulled pork shutterstock 1673261689 jpg
chiftele de rosii tomatokeftedes shutterstock 2103366965 jpg
image png
image png
3 banane jpg jpeg
fructe de mare jpg
cum alegi carnea jpg
suberek cu carne shutterstock 572050978 jpg
Clătite Qatayef  shutterstock 288837386 (1) jpg
conopida reteta vegana shutterstock 1503266795 jpg
cassoulet rață fasole shutterstock 341364947 jpg
involtini rulouri carne shutterstock 1788453905 jpg
ciocolata shutterstock 1375236380 jpg
pui kiev shutterstock 2034594404 jpg
cozonac visine shutterstock 2019888323 jpg
kugel budinca de cartofi  shutterstock 2018235002 jpg
castraveti covasiti shutterstock 2037878684 jpg