Chec marmorat cu vanilie şi cacao, reţeta simplă

Nu trebuie să te complici pentru a prepara deserturi savuroase. Se spune că cele mai bune deserturi sunt cele simple, cum este acest chec marmorat cu vanilie şi cacao.
De ce ai nevoie pentru chec
200 g unt, la temperatura camerei
250 g zahăr
5 ouă
3 linguri lapte
½ linguriţă sare
400 g făină
½ linguriţă praf de copt
¼ cană pudră de cacao
½ linguriţă esenţă de vanilie
Cum se prepară checul
Dai drumul la cuptor şi tapetezi o tavă. Mixezi untul cu zahărul până când capătă o consistenţă cremoasă. Adaugi ouăle, unul câte unul, mixând până ce se omogenizează. Pui laptele, esenţa de vanilie şi sarea şi continui să mixezi, apoi încorporezi treptat făina amestecată cu praful de copt.
Dai deoparte un sfert din compoziţie, pui în ea cacaua şi amesteci. Torni compoziţia de vanilie în tavă, deasupra o pui pe cea de cacao şi amesteci uşor cu o furculiţă. Ţii checul la cuptor până când trece testul scobitorii, la foc mic spre mediu. Laşi checul să se răcească 30 de minute înainte să-l scoţi din tavă.