Chec rapid cu afine şi iaurt

Se poate prepara atât cu afine proaspete, cât şi cu afine congelate, singura condiţie fiind să le scurgi bine înainte. În caz contrar îşi vor lăsa sucul în exces, iar checul va rămâne crud.
De ce ai nevoie pentru chec rapid cu afine şi iaurt
Pentru chec
350 g făină
150 g zahăr
1 praf de sare
1 ou
200 ml lapte
50 g unt
1 lingură coajă de lămâie
1 lingură suc de lămâie
120 g iaurt gras
200 g afine
Pentru glazură
100 g zahăr pudră
1 lingură lapte
1 lingură zeamă de lămâie
Cum se prepară checul
Dai drumul la cuptor şi tapetezi o tavă. Combini făina cu zahărul, praful de copt şi sarea. Amesteci laptele, oul, untul topit, coaja şi zeama de lămâie. Încorporezi făina şi omogenizezi. Adaugi iaurtul, apoi afinele scurse şi amesteci.
Torni compoziţia într-o tavă tapetată şi ţii checul la cuptor până când trece testul scobitorii. Îl laşi la răcit înainte să-l feliezi.
Pentru glazură, amesteci zahărul pudră cu laptele şi zeama de lămâie până obţii o pastă.
Torni glazura peste chec.