Chec sărat cu şuncă
Parfumul unui prânz reuşit poate fi chiar al acestui aperitiv care se prepară foarte uşor.
Ingrediente
250 g făină 4 ouă 150 g unt 2 linguri vin alb 150 g şuncă presată 150 g brânză sau caşcaval ras 100 g măsline verzi (opţional) 1 praf de copt
Cum se prepară
Se mixează untul cu gălbenuşurile până se formează o compoziţie spumoasă. Se adaugă vinul şi apoi făina cernută cu praful de copt. Se bat albuşurile spumă tare şi se încorporează delicat în compoziţie. Se adaugă apoi şunca tăiată bucăţele, caşcavalul ras (sau brânza) şi măslinele tocate (opţional), amestecând uşor.
Se toarnă compoziţia într-o formă de cozonac unsă cu unt şi tapetată cu făină şi se introduce în cuptorul preîncălzit pentru circa 45 de minute. Se scoate din tavă după ce se răceşte şi se serveşte tăiat felii.
sursa foto: Shutterstock