Cheesecake

cheesecake cu de toate jpeg

Ţin să precizez din capul locului: această prăjitură dă dependenţă, dar este incredibil de delicioasă! Merită să o încerci. Trage aer în piept şi porneşte în această aventură culinară care-ţi va plăcea cu siguranţă.

Ingrediente:

Pentru bază: 1 cană şi jumătate firimituri de biscuiţi daţi prin blender 3 linguri zahăr 6 linguri unt topit

250 g ciocolată cu lapte, în bucăţi

400-500 g brânză de vaci la temperatura camerei

trei sferturi cană zahăr

trei sferturi cană smântână

3 ouă

o pişcătură sare

1 cană zahăr

2 albuşuri

3 linguri apă

1 linguriţă sos tartar

12 bezele, tăiate în sferturi

jumătate linguriţă vanilie

o pişcătură sare

căpşuni pentru a servi alături

Mod de preparare:

Te avertizez din start că vei avea nevoie de un robot de bucătărie, pentru că dacă vei amesteca blatul cu un mixer sau un blender, compoziţia se va aera şi îşi va pierde din consistenţă. Aşadar să purcedem.

Pentru bază, aşază o tavă pe raft în cuptor şi încinge-l la 350 de grade. Amestecă biscuiţii fărâmiţaţi şi zahărul într-un bol. Adaugă untul topit şi amestecă până obţii o compoziţie omogenă. Aşază în tavă şi lasă la copt timp de 10-12 minute. Scoate din cuptor şi permite-i să se răcească.

Pentru umplutură, micşorează temperatura cuptorului la 325 de grade. Într-un vas aşezat deasupra unei oale în care fierbe apă, topeşte ciocolata. Dă la o parte şi amestecă din când în când şi lasă să se răcească. Într-un robot de bucătărie (şi nu într-un mixer) amestecă brânza de vaci, zahărul şi sarea. Amestecă până devine pufoasă. Lasă motorul pornit şi adaugă smântâna, apoi ciocolata topită, ouăle, unul câte unul, curăţând pereţii după fiecare ingredient adăugat.

Toarnă aluatul peste bază şi lasă la copt puţin sub o oră, cam 50-55 de minute. Centrul prăjiturii ar trebui să se mişte uşor atunci când tava este mişcată, să aibă un aspect „tremurat“. Lasă să se răcească, neacoperită, cel puţin 8 ore.

Aşază prăjitura pe un platou înainte să faci toppingul, pe care îl prepari astfel: într-un vas termorezistent amestecă zahărul, albuşurile, apa, sosul tartar şi sarea. Aşază-l deasupra unui vas cu apă care fierbe şi continuă să amesteci până când se dizolvă zahărul, amestecul devine dens şi este fierbinte. Dă vasul la o parte şi adaugă bezelele, dar apa trebuie să fiarbă în continuare. Lasă bezelele să se înmoaie, cam 3 minute. Reaşază bolul deasupra apei care fierbe şi folosindu-te de un mixer de mână, amestecă timp de 4 minute.

Adaugă vanilia şi pune toppingul deasupra prăjiturii. Folosind o spatulă, nivelează toppingul peste prăjitură. Lasă timp de 15 minute până se aşază bine. Apoi poţi servi şi mânca împreună cu câteva căpşuni dacă ai prin casă.

Sursa: playinwithmyfood.com



Recente

salata roșii shutterstock 529472086 jpg
choux crema vanilieshutterstock 2007938618 jpg
ardei umpluti de post shutterstock 394395796 jpg
gomboti caise shutterstock 1751983160 jpg
banane chia iaurt shutterstock 2068588889 jpg
salata vinete baba ganoush shutterstock 216063574 jpg
pandispan fructe shutterstock 200600648 jpg
pepene shutterstock 296391284 jpg
copii gatind jpg
ciorba de burta shutterstock 475445284 jpg
alimente dieta shutterstock 1033829701 jpg
crumble shutterstock 140363161 jpg
pulpe gratar shutterstock 1457188550 jpg
tarta rosii shutterstock 1982727641 jpg
salata asiatica cu vita jpg
ceafa porc shutterstock 1864199020 jpg
colarezi cu lapte shutterstock 2082725914 (1) jpg
porumb gratar shutterstock 746186644 (1) jpg
spuma de visine shutterstock 1310674169 jpg
dulceata rubarba capsuni shutterstock 284941319 jpg