Cheesecake cu ciocolată amăruie

tort rez bun jpeg

Tortul de brânză, un desert grecesc, este poate cel mai bun dulce din lume. Prepară-l şi te vei convinge! Însă, ţine minte! Ca să-ţi iasă bine trebuie să foloseşti ingrediente proaspete.

Ingrediente

175 g biscuiţi de cacao 4 linguri apă 75 g unt topit esenţă de vanilie 60 g ciocolată amăruie 130 g zahăr 1 lingură cafea instant 1 praf de sare 300 g brânză de vaci cremoasă 4 ouă

Pentru decor

2 linguri pudră de cacao

1 ciocolată amăruie

Preparare

Rupi biscuiţii în bucăţele, îi treci prin maşina de tocat nuci şi îi amesteci cu untul topit până capătă aspectul unui aluat. Tapetezi cu această compoziţie fundul unei forme rotunde de tort (detaşabilă), apoi o aşezi la frigider ca să se întărească.

Amesteci într-o crăticioară, pe foc mic, ciocolata rasă cu 2 linguri de apă şi o lingură de cafea instant până se topeşte. Adaugi şi celelalte două linguri de apă, amesteci bine şi aşezi compoziţia la rece.

Mixezi brânza cu zahărul şi esenţa de vanilie, adaugi praful de sare, ouăle pe rând şi continui să mixezi până se integrează complet. Adaugi crema de ciocolată şi cafea, mixezi până se omogenizează, apoi torni crema obţinută peste blatul de biscuiţi. Introduci forma în cuptorul preîncălzit pentru circa 45 de minute.

Când prăjitura este gata, o laşi să se răcească, o scoţi din formă şi o aşezi pe un platou. O porţionezi, o pudrezi cu cacao, o decorezi cu bucăţele de ciocolată şi o serveşti.