Cheesecake cu ciocolată, fără coacere

Mmm, cine ar refuza o felie din acest cheesecake cu ciocolată? Cremos şi cu un blat crocant, acest cheesecake este desertul ideal pentru weekend şi nu numai.
De ce ai nevoie pentru cheesecake cu ciocolată
200 g biscuiţi digestivi
60 g unt
500 g mascarpone sau cremă de brânză
300 g ciocolată cu lapte
200 g ciocolată neagră
50 g ciocolată albă
300 ml frişcă
1 linguriţă esenţă de vanilie
1 lingură cacao
Cum se prepară cheesecake cu ciocolată, fără coacere
Macini biscuiţii, îi amesteci cu cacaua şi untul topit, apoi omogenizezi. Îi presezi într-o formă rotundă, cu inel detaşabil şi dai blatul la frigider.
Topeşti ciocolata cu lapte pe baie de aburi, o combini cu crema de mascarpone, apoi torni crema peste blat. Nivelezi şi dai din nou prăjitura la frigider.
Amesteci frişca cu esenţa de vanilie şi ciocolata neagră pe baie de aburi şi amesteci până când se omogenizează. Torni peste prima cremă şi dai din nou la rece pentru cel puţin 2 ore. Înainte să serveşti, razi ciocolata albă.