Cheesecake în stil samoez

cheesecake fara cuptor jpeg

Samoa este o ţară din sudul Oceanului Pacific. Unul dintre deserturile tradiţionale este un cheesecake care nu este tratat termic. Ar putea deveni noua ta prăjitură favorită şi este perfectă pentru dorinţele şi gusturile copiilor. Este un desert plin de caramel, cocos şi ciocolată, toate aromele de care sunt îndrăgostiţi copiii. Şi cel mai important: nu este nevoie să îl coci la cuptor.

Ingrediente

Pentru crustă: 2 căni de biscuiţi pisaţi ¼ cană de unt, topit

1 cană de fulgi de cocos

650 g cremă de brânză, moale

½ cană zahăr

¼ cană zahăr brun

1 linguriţă esenţă vanilie

½ esenţă de cocos

1 cană de vafe cu vanilie sfărâmate

½ cană sos caramel

230 g frişcă rece

¼ cană fulgi de ciocolată

sos de ciocolată pentru topping

Mod de preparare

Împrăştie fulgii de cocos pe o foaie de copt şi bagă la cuptor pentru 5-10 minute sau până se rumenesc uşor. Lasă deoparte să se răcorească.

Combină biscuiţii cu untul şi întinde pe fundul unei tăvi cu pereţi detaşabili. Amestecă într-un bol mare crema de brânză, cu ambele tipuri de zahăr şi cu esenţele, până devine o pastă moale şi omogenă. Încorporează trei sferturi din cantitatea de fulgi de cocos, vafele de vanilie şi un sfert de cană de sos de caramel în mixtura de cremă de brânză. Adaugă şi frişca şi amestecă bine.

Toată compoziţia o adaugi peste blat în trei etape, după fiecare strat adăugând câte puţin sos de caramel până îl consumi pe tot. Întinde bine deasupra. Aşază pe deasupra restul de fulgi de cocos, fulgii de ciocolată şi sosul de ciocolată. Lasă la frigider, înainte de a servi, timp de 4-5 ore.

Sursa: lifeloveandsugar.com