Cheesecake rusesc cu ciocolată
Un desert inedit, această prăjitură rusească cu cremă de brânză şi aluat de ciocolată te va cuceri de la prima degustare.
Ingrediente – Cheesecake rusesc cu ciocolată
Pentru aluat 250 g făină 200 g zahăr 230 g unt topit 40 g pudră de cacao 2 ouă 3 linguriţe praf de copt 1 linguriţă esenţă de vanilie ulei, pentru uns tava
230 g unt topit
230 g cremă de brânză
200 g zahăr
2 linguriţe esenţă de vanilie
3 ouă
40 g amidon
Preîncălzeşti cuptorul la 176 °C. Pentru aluat, mixezi făina împreună cu praful de copt şi pudra de cacao. Adaugi zahărul, vanilia, ouăle şi untul şi mixezi la viteză mică, treptat, spre mare până la omogenizare. Păstrezi o treime din aluat iar pe restul îl întinzi într-o tavă unsă cu puţin ulei.
Pentru cremă, mixezi untul cu crema de brânză, zahărul, vanilia, ouăle şi amidonul. Torni uniform peste aluat. Rupi mici bucăţele din aluatul păstrat şi le aşezi peste cremă, din loc în loc. Dai la cuptor în jur de 50-60 de minute, până prăjitura devine aurie. Serveşti după ce s-a răcit puţin.
Sursa http://12tomatoes.com