Chesecake cu dulceaţă de căpşuni, reţeta fără zahăr

Deşi zahărul poate fi ingredientul cheie din deserturi, poate fi oricând înlocuit cu îndulcitori şi astfel scazi numărul de calorii, fără să renunţi la gustul dulce.
De ce ai nevoie pentru cheesecake cu dulceaţă de căpşuni
200 g smântână
3 linguriţe extract de stevia
1 lămâie
250 g cremă de brânză
½ linguriţă esenţă de vanilie
Pentru dulceaţa de căpşuni
200 g căpşuni congelate
½ linguriţă extract de stevia
Cum se prepară cheesecake cu dulceaţă de căpşuni
Pentru gem, pui căpşunile şi extractul de stevie într-o cratiţă şi laşi să fiarbă câteva minute, până când se încheagă şi are consistenţa dulceţii. Dai deoparte şi laşi la răcit.
Amesteci crema de brânză cu 2 linguri zeamă de lămâie, coaja de lămâie şi extractul de stevia. Baţi smântâna până când se întăreşte puţin, apoi o omogenizezi în crema de brânză. Adaugi esenţa de vanilie şi amesteci. Pui crema în pahare sau borcane mai mici, întinzi deasupra gemul de căpşuni şi dai desertul la rece aproximativ o oră.