Chifle „parfumate“ cu usturoi

Chifle cu usturoi jpeg

Ingrediente:

1 kg făină 1 linguriţă sare 1 cubuleţ drojdie 400 ml lapte călduţ 1 linguriţă zahăr 2-3 căţei de usturoi 2 -3 linguri ulei pătrunjel tocat

Mod de preparare:

Prepari maiaua amestecând drojdia cu puţin lapte şi zahărul. Laşi la crescut. Între timp, cerni făina, faci o adâncitură în mijlocul ei, în care pui plămădeala, laptele şi sarea.Frămânţi bine şi laşi la crescut într-un loc cald, acoperit. Presari făină pe o planşetă, rupi bucăţele din aluat, mai frămânţi puţin şi formezi chifle pe care le pui în formele preferate. Atenţie, pui aluat doar până la jumătate, pentru că ele vor mai creşte. Zdrobeşi căţeii de usturoi şi îi amesteci cu uleiul şi cu pătrunjelul.

Laşi sosul deoparte. Dai la copt chiftelele până devin aurii. Le scoţi, le ungi cu amestecul de usturoi şi pătrunjel şi le dai din nou la copt până se rumenesc.

Dificultate mică

20 de porţii

Timp de preparare: 3h