Chifle „parfumate“ cu usturoi

Chifle cu usturoi jpeg

Ingrediente:

1 kg făină 1 linguriţă sare 1 cubuleţ drojdie 400 ml lapte călduţ 1 linguriţă zahăr 2-3 căţei de usturoi 2 -3 linguri ulei pătrunjel tocat

Mod de preparare:

Prepari maiaua amestecând drojdia cu puţin lapte şi zahărul. Laşi la crescut. Între timp, cerni făina, faci o adâncitură în mijlocul ei, în care pui plămădeala, laptele şi sarea.Frămânţi bine şi laşi la crescut într-un loc cald, acoperit. Presari făină pe o planşetă, rupi bucăţele din aluat, mai frămânţi puţin şi formezi chifle pe care le pui în formele preferate. Atenţie, pui aluat doar până la jumătate, pentru că ele vor mai creşte. Zdrobeşi căţeii de usturoi şi îi amesteci cu uleiul şi cu pătrunjelul.

Laşi sosul deoparte. Dai la copt chiftelele până devin aurii. Le scoţi, le ungi cu amestecul de usturoi şi pătrunjel şi le dai din nou la copt până se rumenesc.

Dificultate mică

20 de porţii

Timp de preparare: 3h



Recente

salata roșii shutterstock 529472086 jpg
choux crema vanilieshutterstock 2007938618 jpg
ardei umpluti de post shutterstock 394395796 jpg
gomboti caise shutterstock 1751983160 jpg
banane chia iaurt shutterstock 2068588889 jpg
salata vinete baba ganoush shutterstock 216063574 jpg
pandispan fructe shutterstock 200600648 jpg
pepene shutterstock 296391284 jpg
copii gatind jpg
ciorba de burta shutterstock 475445284 jpg
alimente dieta shutterstock 1033829701 jpg
crumble shutterstock 140363161 jpg
pulpe gratar shutterstock 1457188550 jpg
tarta rosii shutterstock 1982727641 jpg
salata asiatica cu vita jpg
ceafa porc shutterstock 1864199020 jpg
colarezi cu lapte shutterstock 2082725914 (1) jpg
porumb gratar shutterstock 746186644 (1) jpg
spuma de visine shutterstock 1310674169 jpg
dulceata rubarba capsuni shutterstock 284941319 jpg