Chiftele de cartofi picante
Banalii cartofi se pot transforma în cele mai deliciooase chifteluţe dacă urmaţi sfaturile noastre.
Ingrediente
600 g cartofi albi de piure 50 g unt 2 ouă 100 g caşcaval ras 150 g cârnaţi afumaţi 1 ardei iute mărar verde pătrunjel verde 4 linguri făină sare piper ulei pentru prăjit
Cum se prepară
Se curăţă cartofii de coajă, se spală, se taie felii sau cuburi şi se fierb în apă cu un praf de sare circa 20 de minute. Se scurg, se presează, iar piureul obţinut se amestecă cu
untul, caşcavalul ras, cârnaţii curăţaţi de pieliţă şi tăiaţi cubuleţe, ardeiul iute tocat mărunt, ouăle bătute ca pentru omletă, două linguri de făină, verdeaţă tocată mărunt,
sare şi piper, după gust.
Din compoziţia obţinută se modelează în palme chifteluţe potrivite, care se tăvălesc prin restul de făină şi se rumenesc în ulei bine încins. Se servesc calde, alături de un sos de roşii picant sau dulce, după preferinţă, sau ca garnitură la fripturi.
Chifteluţele se pot coace şi în cuptor, aşezate pe hârtie de copt.
sursa foto: Shutterstock