Chiftele de dovlecei cu brânză telemea

Joaca prichindeilor ori zbenguiala lor poate fi întreruptă cu o porţie zdravănă de chiftele de dovlecei care, sunt atât de delicioase, încât nimeni nu le poate rezista. Dacă mai pui lângă şi un sos de roşii cu usturoi ori de smântână cu usturoi şi mărar, ele devin „paradisiace“ aşa cum le-a catalogat regretatul Radu Anton Roman.
Chiftele de dovlecei cu brânză telemea - Ingrediente
3 dovlecei potriviţi 4-5 linguri de telemea rasă 2 ouă ulei pentru prăjit 2 linguri făină pătrunjel verde tarhon verde mărar verde sare piper
Chiftele de dovlecei cu brânză telemea - Cum se prepară
Se curăţă dovleceii de coajă, se trec pe răzătoarea mare şi se lasă 30 de minute să se scurgă în strecurătoare. Se amestecă dovleceii cu brânza rasă, ouăle bătute, verdeaţa tocată mărunt, sare şi piper, după gust. Din compoziţia obţinută se modelează chiftele. Se dau prin făină şi se prăjesc în ulei bine încins, pe ambele părţi. Chiftelele de dovlecei cu brânză telemea se servesc calde sau reci cu roşii.