Chiftele de dovlecei cu telemea, gustoase şi uşor de preparat

18079332   vegetable pancakes jpeg

Chiftelele sunt delicioase chiar şi atunci când nu au carne în compoziţie. Încearcă reţeta noastră cu dovlecei şi brânză telemea.

De ce ai nevoie pentru chiftele de dovlecei

500 g dovlecei

sare

1 ou

piper

100 g făină

1 legătură mărar

1 legătură pătrunjel

brânză telemea rasă

150 ml ulei

ulei

piure de legume, după preferinţă

 Cum se prepară chiftele de dovlecei

Cureţi dovleceii de coajă şi-i dai prin răzătoare. Le pui puţină sare şi-i dai deoparte 30 de minute, apoi îi storci bine. Adaugi oul, piperul, făina, verdeaţa, brânza, după gust, şi le amesteci cu grijă. Cu o linguriţă, formezi chiftelele şi le prăjeşti în ulei încins până se rumenesc. Le serveşti cu piure de cartofi sau de legume, după cum doreşti.