Chiftele din conopidă
Preparate din legume sau carne, chiftelele pot fi la fel de gustoase şi săţioase, oferind un adevărat festin fără prea mult efort.
Preparare: 50 minute Dificultate: mică 6 porţii
Ingrediente
1 conopidă potrivită
1 ceapă mare
2 ouă
2 felii de pâine
250 g piept de pui tocat
1 ceaşcă lapte
1 lingură mărar verde
sare
piper
făină sau pesmet
ulei pentru prăjit
Preparare
Fierbi conopida în apă cu sare 5-10 minute, o scurgi în strecurătoare şi o zdrobeşti cu presa de piure sau în blender.
Căleşti ceapa tocată mărunt în ulei bine încins şi, când se înmoaie, o scoţi cu spumiera şi o amesteci cu piureul de conopidă. Adaugi cele două ouă bătute uşor, feliile de pâine înmuiate în lapte şi stoarse, pieptul de pui, mărar tocat, sare şi piper, după gust, şi amesteci bine.
Din compoziţie modelezi chifteluţe, le treci prin făină sau pesmet şi le rumeneşti în ulei bine încins, până devin aurii. Le serveşti calde, garnisite cu piure de cartofi sau legume natur.
sursa foto: Shutterstock