Chiftele din dovlecei
Sunt gustoşi, uşor de preparat şi te pot salva atunci când nu mai ştii ce să găteşti. Reţetele cu dovlecei pe care ţi le propunem vor deveni mâncarea preferată a întregii familii.
Pentru 6 porţii
Timp de preparare: 60'
Dificultate: mică
Ai nevoie de:
6 dovlecei
200 g brânză telemea
4 linguri făină
3 ouă
1 legătură de mărar
sare
piper
ulei
Speli dovleceii, îi descojeşti şi-i dai prin răzătoare. Îi laşi deoparte până lasă apa, apoi îi storci bine. Între timp dai telemeaua prin răzătoare şi o amesteci cu ouăle. Adaugi dovleceii scurşi bine, sarea, piperul, mărarul tocat mărunt şi făina. Amesteci bine conmpoziţia.
Formezi chiftele de dimensiuni medii şi le pui la prăjit într-o tigaie încinsă cu ulei. Le rumeneşti pe ambele părţi, apoi le pui pe un şerveţel pentru a se absorbi surplusul de ulei.