Chiftele greceşti

chiftele grecesti shutterstock 23254999 jpeg

De ce greceşti? Pentru că pur şi simplu vei regăsi în compoziţie ingrediente străine de clasicele chiftele pe care le preparăm noi de obicei. Încearcă şi te vei convinge singur!

Ingrediente

1 kg carne tocată (vită, porc sau miel) 1 ceapă 3 căţei de usturoi 1 ou 4 linguri pesmet 1 lingură chimion măcinat 1 lingură oregano uscat 150 g făină ulei pentru prăjit sare piper iaurt pentru servit

Mod de preparare

Se toacă carnea, se amestecă cu ceapa mărunţită, usturoiul zdrobit, oul, pesmetul, chimionul măcinat, oregano, sare şi piper, după gust. Se frământă bine toate ingredientele.

Se modelează cu mâna chiftele rotunde (sau alungite), se trec prin făină şi se rumenesc pe toate părţile în ulei bine încins. Se scot pe prosoape absorbante pentru a înlătura

excesul de grăsime şi se aşază pe un platou cald. Se servesc garnisite cu iaurt gras grecesc.

sursa foto: Shutterstock