Chifteluţe coapte

Chiftelute quinoa jpeg

Ingrediente chiftelute coapte:

300 g fasole uscată 2 felii de pâine albă înmuiate 4-5 căţei de usturoi pisaţi pătrunjel verde tocat 1 ceapă 1 morcov 1 păstârnac sare piper făină

Mod de preparare:

Într-un bol cu apă rece pui fasolea la înmuiat de seara. A doua zi, schimbi apa şi o fierbi. Procedezi de 3-4 ori la fel şi, de fiecare dată, torni numai apă clocotită. Fierbi fasolea cu morcovul, păstârnacul şi ceapa. După ce este fiartă, o strecori, o laşi la răcorit şi o pisezi până obţii o pastă. Pasta obţinută o amesteci cu pâinea bine stoarsă, cu usturoiul şi cu pătrunjelul tocat. O frămânţi bine, potriveşti de sare şi piper şi formezi chifteluţe. Aceste chiftelute le dai prin făină şi le pui într-o tavă, în care ai pus hârtie de copt. Dai aceste chiftelute coapte la cuptorul încins şi le ţii până devin aurii.

Frigarui cu chiftele

Frigarui cu chiftele

Spaghete cu chiftele

Spaghete cu chiftele

Chiftele grecesti

Chiftele grecesti

Dificultate mică

4 porţii

Timp de preparare: 2h