Chifteluţe cu legume

1366047330 6502chiftelute 20cu 20legume jpeg

Ingrediente: 500 g varză albă, 2 morcovi potriviţi, 2 cartofi fierţi, 1 ceapă, 3 ouă, 1 căţel de usturoi, ½ legătură mărar verde tocat, ½ pătrunjel verde tocat, sare, piper, 2 linguri pesmet (sau făină), ulei pentru prăjit

Număr porţii: 6 Timp de preparare: 60 min Dificultate: mică

Mod de preparare:

Treci varza şi morcovii pe răzătoarea mare, le freci cu puţină sare şi le storci bine de zeamă. Separat, căleşti ceapa tocată mărunt în puţin ulei, adaugi varza şi morcovii, continuând călirea până se înmoaie, apoi le dai deoparte de pe foc.

Amesteci într-un castron legumele călite, adaugi cartofii fierţi şi zdrobiţi, usturoiul pi sat, mărarul şi pătrunjelul tocate mărunt, ouăle bătute uşor, sare şi piper, după gust. Dacă compoziţia este prea moale, adaugi puţin pesmet sau făină.

Din compoziţia obţinută modelezi chiftele, le tăvăleşti prin pesmet şi le rumeneşti, pe ambele părţi, în ulei bine încins. Le serveşti calde, garnisite cu salată asortată de vară.