Chifteluţe cu paste şi sos picant

Meatballs and pasta shells jpeg

Chifteluţe cu piure, cu cartofi fierţi sau prăjiţi cu legume sotate sau pane. Dar poţi încerca oricând şi reţeta noastră de chifteluţe cu paste. Te vei convinge că această combinaţie este una reuşită.

Ingrediente

500 g piept de pui 4 felii de pâine 200 ml lapte 5 căţei de usturoi 1 ceapă 1 legătură pătrunjel 2 ouă sare piper ulei pentru prăjit făină

Pentru garnitură

250 g paste în formă de scoică

Pentru sos

1 cutie roşii în bulion

1 lingură ulei

1 linguriţă muştar

1 linguriţă oţet

2 linguriţe zahăr

1 linguriţă boia iute

1 vârf de cuţit busuioc uscat

piper

sare

Pentru decor

frunze de busuioc verde

Mod de preparare

Pieptul de pui se spală, se toacă şi se pune într-un castron. Pâinea se înmoaie în lapte, după care se stoarce bine şi se pune peste carne. Se adaugă usturoiul pisat, ceapa dată pe răzătoarea mare, pătrunjelul tocat mărunt, ouăle, sare şi piper, după gust. Se amestecă bine, se formează chifteluţe rotunde, se dau prin făină şi se prăjesc.

Într-o cratiţă se încinge uleiul, se pun roşiile în bulion tocate mărunt şi o cană cu apă. Se adaugă muştarul, oţetul, zahărul, boiaua iute şi busuiocul. Se dă în câteva clocote, se condimentează cu sare şi piper şi se lasă să fiarbă până scade.

Pastele se fierb în apă cu sare 8-10 minute. Se scurg de apă şi se servesc ca garnitură la chiftele. Se aşază pe un platou pastele, chiftelele şi peste ele sosul picant. Se servesc calde, decorate cu frunze de busuioc verde.

sursa foto: Fotolia