Chifteluţe cu sos alb

Am pregătit pentru voi o reţetă delicioasă de chifteluţe cu sos alb. Vă lăsăm să descoperiţi singuri ingredientele. Ingrediente
350 g carne tocată
2 ouă
1 lingură migdale măcinate
1 lingură pesmet
50 ml vin alb
4-5 linguri smântână
2 cepe
2 căţei usturoi
100 g mazăre din conservă
1 morcov mare fiert
50 g fasole verde fiartă sau din conservă
1/2 legătură mărar
ulei
sare
piper
Cum se prepară
Carnea se amestecă cu migdalele măcinate, ouăle, pesmetul, sare şi piper, după gust. Se udă mâinile, se formează chiftele rotunde şi se prăjesc în ulei încins. Se scot pe hârtie absorbantă. Separat, se căleşte ceapa tocată mărunt în două linguri de ulei încins, se adaugă usturoiul pisat şi vinul. Se condimentează cu sare şi piper, după gust, se adaugă smântâna, amestecând bine, să se omogenizeze, şi se mai dă în câteva clocote. Se aşază pe un platou chiftelele, se toarnă sosul de smântână şi se decorează cu bastonaşe subţiri de morcov, mazăre şi fasole verde. Se presară totul cu mărar tocat mărunt.