Chifteluţe cu sos alb

chiftelute sos alb jpeg

Am pregătit pentru voi o reţetă delicioasă de chifteluţe cu sos alb. Vă lăsăm să descoperiţi singuri ingredientele. Ingrediente

350 g carne tocată

2 ouă

1 lingură migdale măcinate

1 lingură pesmet

50 ml vin alb

4-5 linguri smântână

2 cepe

2 căţei usturoi

100 g mazăre din conservă

1 morcov mare fiert

50 g fasole verde fiartă sau din conservă

1/2 legătură mărar

ulei

sare

piper

Cum se prepară

Carnea se amestecă cu migdalele măcinate, ouăle, pesmetul, ­sare şi piper, după gust. Se udă mâinile, se formează chiftele rotunde şi se prăjesc în ulei încins. Se scot pe hârtie absorbantă. Separat, se căleşte ceapa tocată mărunt în două linguri de ulei încins, se adaugă usturoiul pisat şi vinul. Se condimentează cu ­sare şi piper, după gust, se adaugă smântâna, amestecând bine, să se omogenizeze, şi se mai dă în câteva clocote. Se aşază pe un platou chiftelele, se toarnă sosul de smântână şi se decorează cu bastonaşe subţiri de morcov, mazăre şi fasole verde. Se presară totul cu mărar tocat mărunt.