Chifteluţe de legume cu brânză

chiftelute de legume jpeg

Combinaţia de legume cu brânză nu dă greş niciodată. Mai ales dacă toate aromele se regăsesc în nişte chifteluţe fierbinţi.

6 porţii/1 oră/Dificultate: medie

Ingrediente: 

4 cartofi

2 dovlecei

2 morcovi

2 cepe

100 g telemea sărată de oi

2 linguri făină

1 ou

1 legătură mărar

sare, piper după gust

200 ml  ulei, pentru prăjit

3-4 linguri pesmet

Mod de preparare:

Cureţi cartofii de coajă şi îi fierbi 25 de minute. Morcovii şi dovleceii îi dai pe răză­toarea mică şi îi pui într-un castron. Adaugi ceapa tocată, brânza rasă şi cartofii pasaţi grosier. Condimentezi cu sare şi piper după gust, adaugi mărarul tocat, oul, făina şi omogenizezi amestecul.

Împarţi amestecul în bile cu diametrul de 4 cm, le presezi uşor, astfel încât să obţii nişte discuri, pe care le treci prin pesmet şi le prăjeşti în ulei încins. Scoţi chiftelele pe şerveţele absorbante şi le serveşti fierbinţi, pe un pat de orez fiert.



Recente

img 1 jpeg
cuptor cu microunde shutterstock 1060457837 jpg
ulei de masline shutterstock 403638466 jpg
pulled pork shutterstock 1673261689 jpg
chiftele de rosii tomatokeftedes shutterstock 2103366965 jpg
image png
image png
3 banane jpg jpeg
fructe de mare jpg
cum alegi carnea jpg
suberek cu carne shutterstock 572050978 jpg
Clătite Qatayef  shutterstock 288837386 (1) jpg
conopida reteta vegana shutterstock 1503266795 jpg
cassoulet rață fasole shutterstock 341364947 jpg
involtini rulouri carne shutterstock 1788453905 jpg
ciocolata shutterstock 1375236380 jpg
pui kiev shutterstock 2034594404 jpg
cozonac visine shutterstock 2019888323 jpg
kugel budinca de cartofi  shutterstock 2018235002 jpg
castraveti covasiti shutterstock 2037878684 jpg