Chifteluţe de pui cu orez

chiftelute de pui cu orez jpeg

De multe ori preferăm să mâncăm puiul şi orezul separat. Adică, să preparăm o friptură de pui la grătar ori la cuptor, să fierbem o mână de orez şi să să-l punem lângă carne pe farfurie, drept garnitură. Noi ne-am gândit să pregătim un preparat din ambele ingrediente, adică nişte chifteluţe de pui cu orez.

Chifteluţe de pui cu orez - Ingrediente (8 chifteluţe)

1 piept de pui 2 linguri orez 1 ceapă 1 ardei capia roşu 50 g caşcaval 2 linguri smântână groasă pătrunjel verde 2 căţei usturoi sare piper 50 g nucă pisată

Chifteluţe de pui cu orez - Mod de preparare

Fierbi pieptul de pui în apă cu puţină sare, scurgi zeama, îndepărtezi oasele şi dai prin maşina de tocat. Separat, fierbi orezul în apă cu sare, strecori şi amesteci cu carnea de pui. Adaugi ceapa tăiată mărunt, ardeiul capia curăţat de seminţe şi tăiat cubuleţe, pătrunjelul verde tocat fin, usturoiul zdrobit, smântâna, sare şi piper, după gust. Amesteci cu grijă toate ingredientele. Din compoziţia obţinută, modelezi între palme chifteluţe pe care le tăvăleşti prin caşcaval răzuit, amestecat cu nucă pisată, şi serveşti.