Chifteluţe de pui cu sos alb
Pentru această reţetă de chifteluţe de pui cu sos alb ai nevoie şi de puţină nucşoară pentru o aromă deosebită. La fel ca şi cuişoarele, nucşoara are proprietăţi antibacteriene. Şi acest condiment poate fi folosit împotriva cariilor dentare. În plus, nucşoara este indicată persoanelor bolnave de Alzheimer şi celor care vor să-şi îmbunătăţească memoria. Acest condiment are capacitatea de a reduce flatulenţa şi creşte pofta de mâncare.
Chifteluţe de pui cu sos alb - Ingrediente ( 8 porţii)
500 g piept de pui 1 ceapă 3 felii pâine 1 pahar lapte 2 ouă 3 căţei de usturoi sare piper făină ulei pentru prăjit
200 g caşcaval
500 ml lapte
3 ouă
2 linguri unt
1 praf nucşoară
3 capere (opţional)
1 linguriţă zeamă de lămâie
sare
piper
Chifteluţe de pui cu sos alb - Mod de preparare
Se toacă pieptul de pui şi se amestecă cu pâinea înmuiată în lapte şi stoarsă bine. Se adaugă ceapa dată pe răzătoarea mare, ouăle, usturoiul pisat, sare, piper, după gust, şi se amestecă compoziţia foarte bine. Se formează chifteluţe rotunde şi se dau prin făină. Se prăjesc în ulei încins.
Caşcavalul se rade şi se amestecă cu laptele, untul moale şi ouăle. Se pune sosul pe foc şi se amestecă continuu. Nu se lasă să fiarbă. Se condimentează cu sare, piper, zeama de lămâie şi cu nucşoară. Chifteluţele se servesc cu sosul de caşcaval şi cu capere tocate deasupra (opţional).