Chifteluţe de somon

cannedSalmonFishcake jpeg

Un preparat deosebit, care poate fi servit atât ca aperitiv, cât şi ca fel principal.

Ingrediente

1 conservă somon ½ lingură ceapă verde tocată ½ lingură pătrunjel tocat 1 lingură maioneză 1 linguriţă muştar coaja de la ½ lămâie 1 ou mic ½ cană pesmet ulei de măsline

Sos

1 lingură maioneză

½ linguriţă muştar

1 lingură suc de lămâie

Mod de preparare

Deschide conserva de somon, înlătură lichidul şi scoate peştele. Pune-l într-un bol şi, cu ajutorul unei furculiţe, mărunţeşte peştele. Adaugă ceapa verde, tocată, pătrunjelul, maioneza, muştarul şi coaja de lămâie şi amestecă totul. Asezonează cu sare şi piper.

Amestecă cu oul şi pesmetul şi formează 1 chiftea mare sau 2 mici. Pune o tigaie la foc mediu, pune puţin ulei de măsline şi prăjeşte chiftelele câte 5 minute pe ambele părţi. Când sunt gata, prepară sosul amestecând toate ingredientele şi pune-l deoparte. Bucură-te de preparat, servindu-l alături de salată verde cu ulei de măsline şi suc de lămâie.

Sursa: Singly Scrumptious