Chifteluţe de ton cu sos picant de iaurt

chiftele jpeg

După atâtea mâncăruri grele de sărbători, aceste chifteluţe de ton vor fi exact felul de mâncare pe care-l cauţi. Serveşte-le cu sos picant de iaurt grecesc.

De ce ai nevoie pentru chifteluţe

Pentru chiftele

4 conserve de ton bucăţi în suc propriu

2 ouă

50 g pesmet

75 g iaurt grecesc

coriandru proaspăt

3 linguri zeamă de lămâie

sare

piper

Pentru sos

100 g iaurt grecesc

1 căţel de usturoi

1 ardei iute

4 linguri zeamă de lămâie

Cum se prepară chiftelele de ton

Scurgi conservele de ton, zdrobeşti tonul şi-l amesteci cu restul ingredientelor pentru chifteluţe. Formezi bile cu mâna umedă, pe care le aşezi într-o tavă cu hârtie de copt şi le ţii le cuptor până când se rumenesc uşor.

Pentru sos, îndepărtezi seminţele de la ardei şi-l toci. Îl combini cu iaurtul grecesc, adaugi zeama de lămâie şi usturoiul pisat. Serveşti chifteluţele cu sos.

Sursa http://tasteandsee.com/

http://tasteandsee.com/