Chifteluţe de ton cu sos picant de iaurt

După atâtea mâncăruri grele de sărbători, aceste chifteluţe de ton vor fi exact felul de mâncare pe care-l cauţi. Serveşte-le cu sos picant de iaurt grecesc.
De ce ai nevoie pentru chifteluţe
Pentru chiftele
4 conserve de ton bucăţi în suc propriu
2 ouă
50 g pesmet
75 g iaurt grecesc
coriandru proaspăt
3 linguri zeamă de lămâie
sare
piper
Pentru sos
100 g iaurt grecesc
1 căţel de usturoi
1 ardei iute
4 linguri zeamă de lămâie
Cum se prepară chiftelele de ton
Scurgi conservele de ton, zdrobeşti tonul şi-l amesteci cu restul ingredientelor pentru chifteluţe. Formezi bile cu mâna umedă, pe care le aşezi într-o tavă cu hârtie de copt şi le ţii le cuptor până când se rumenesc uşor.
Pentru sos, îndepărtezi seminţele de la ardei şi-l toci. Îl combini cu iaurtul grecesc, adaugi zeama de lămâie şi usturoiul pisat. Serveşti chifteluţele cu sos.
Sursa http://tasteandsee.com/