Chifteluţe din roşii, preparate ca în insula Santorini

chiftele de rosii jpeg

Un aperitiv inedit, specific Greciei, sunt chifteluţele de roşii. Află cum se prepară delicatesa!

De ce ai nevoie pentru chifteluţe de roşii

500 g roşii

frunze proaspete de mentă

1 ceapă

2 ouă

200 g făină

sare

piper

ulei, pentru prăjit

Cum se prepară chifteluţele

Opăreşti roşiile, le descojeşti, le razi şi storci excesul de apă. Amesteci roşiile cu făina, menta tocată, ouăle, ceapa tocată, sare şi piper, după gust.

Încingi uleiul în tigaie şi formezi chiftelele cu mâna umedă, apoi le prăjeşti pe ambele părţi. Le scoţi pe şervete de hârtie pentru a se absorbi excesul de ulei.

Sursa http://amateurcookprofessionaleater.blogspot.ro

http://amateurcookprofessionaleater.blogspot.ro