Chifteluţe marinate
Cele mai alese reţete de Sărbători te aşteaptă pe pagina noastră. Încearcă chifteluţele marinate, simplu şi uşor de preparat.
Ingrediente Pentru chiftele: 800 g carne de vită tocată 1 legătură pătrunjel 1 ceapă medie 2–3 căţei usturoi 1 ou 2-3 felii pâine albă, înmuiată în lapte sare piper ulei, pentru prăjit Pentru sos: 500 g sos de roşii 3 căţei usturoi piper boabe 50 ml oţet foi de dafin sare frunze de salată piure de cartofi cu morcovi
Mod de preparare - Chifteluţe marinate
Pregăteşti chiftelele astfel: amesteci carnea cu verdeaţa, cu ceapa, usturoiul, oul şi cu pâinea bine stoarsă. Pui sare şi piper, după gust. Formezi chifteluţe de mărime medie după ce, înainte, ţi-ai umezit mâinile cu apă. Le prăjeşti în ulei încins.
Pentru sos, pui sosul de roşii la fiert cu oţetul, sare, piper şi foi de dafin, laşi 5 minute şi adaugi usturoiul zdrobit. Amesteci, ţii câteva clocote şi torni sosul peste chifteluţe, fierbi 10 minute, să se combine aromele şi dai vasul deoparte acoperit. Serveşti cu piure de cartofi cu morcovi şi decorat cu frunze de salată.