Chifteluţe suedeze. Cea mai bună reţetă FOTO
Aceste chifteluţe suedeze se află mai mereu pe mereu pe lista noastră de reţete cărora nu le rezistă. Nu le gătim prea des, dar când o facem, gătim exact cât avem nevoie ca să fie proaspete, iar restul de chifteluţe nepreparate le băgăm la congelator. Este foarte simplu şi uşor să pregăteşti pentru cei dragi cea mai bună reţetă de chifteluţe suedeze.
Chifteluţe suedeze. Cea mai bună reţetă - Ingrediente (4 porţii)
ulei 1 ceapă, tocată 500 g carne de vită 500 g carne de porc 1/2 cană pesmet 2 gălbenuşuri 1/4 linguriţă nucşoară 1/4 linguriţă cimbru sare piper
Pentru sos
1/4 cană unt
1/3 cană făină
4 căni supă vită
3/4 cană smântână
sare
piper
2 linguri pătrunjel proaspăt tocat
Chifteluţe suedeze. Cea mai bună reţetă - Mod de preparare
Încingi o lingură de ulei într-o tigaie mare la flacără medie. Adaugi ceapa şi căleşti, amestecând continuu, până când ceapa devine translucidă, cam 2-3 minute. Într-un vas mare, amesteci carnea de vită, cu cea de porc, pesmetul, gălbenuşurile, nucşoara, cimbrul şi ceapa călită. Asezonezi cu sare şi piper, după gust. Folosindu-te de o lingură de lemn sau chiar de mâini, amesteci până se combină bine toate ingredientele.
Formezi chifteluţe mici din acest amestec, cam 24 la număr. Pui puţin ulei în tigaie, adaugi rând pe rând chifteluţele şi le prăjeşti până se rumenesc pe ambele părţi, cam 4-5 minute. Le transferi pe un şervet absorbant.
Pentru a face sosul, topeşti untul într-o cratiţă. Presari făina şi amesteci timp de 1 minut. Treptat, torni supa de vită şi laşi pe foc, amestecând continuu, până se îngroaşă, cam 1-2 minute. Încorporezi smântâna; asezonezi cu sare şi piper, după gust.
Pui chifteluţele în sos şi laşi pe foc mic cam 8-10 minute. Serveşti chifteluţele suedeze imediat, garnisite cu pătrunjel.
sursa:http://damndelicious.net