Choux a la creme cu ciocolată FOTO

Pentru această reţetă de choux a la creme cu ciocolata poţi folosi zahăr brun, de succes pentru prăjiturile pe care le pregăteşti pentru cei dragi. Dacă îl adaugi în sosurile pentru friptură, acestea vor căpăta o fină aromă de caramel. Crema caramel pentru prăjituri va avea o aromă mai intensă dacă vei folosi acest tip de zahăr.
Choux a la creme cu ciocolată - Ingrediente (1 tavă)
Pentru aluat 260 ml apă 80 ml ulei 200 g făină 1 vârf de cuţit sare 5 ouă
500 ml frişcă
250 g ciocolată de menaj
50 g zahăr pudră
100 g praf de glazură albă din comerţ
Choux a la creme cu ciocolată - Mod de preparare
Într-un vas, se amestecă frişca lichidă cu zahărul pudră, se aşază pe foc mic şi se lasă până se topeşte zahărul. Se toarnă peste ciocolata ruptă bucăţi şi se amestecă până se topeşte întreaga compoziţie. Se dă la frigider până a doua zi.

Pentru aluat, se amestecă apa cu uleiul şi sarea, se pune pe foc şi când fierbe se adaugă toată făina odată, amestecându-se cu o lingură de lemn până se desprinde de pe pereţii vasului.

Se răstoarnă aluatul într-un castron, se lasă să se răcească, după care se încorporează ouăle treptat. Nu se adaugă al doilea ouă până nu s-a încorporat precedentul.

Se pune aluatul într-un poş şi se formează gogoşele pe o tavă cu hârtie de copt. Se introduc în cuptorul preîncălzit la 200° C pentru 20 de minute. Timpul de coacere depinde de dimensiunea gogoşelelor.

Se lasă să se răcească gogoşelele, se taie pe jumătate, iar partea de sus se înmoaie în glazura albă pregătită conform indicaţiilor de pe pachet. Se lasă să se întărească.

Se scoate crema din frigider şi se mixează spumă. Se toarnă crema în poş şi se pune pe partea de jos a gogoşelelor. Se acoperă cu capacele şi se dau la rece.
