Choux a la creme cu frişcă FOTO

Micile gogoşi cu cremă se numără printre cele mai apreciate deserturi. De data aceasta am pregătit 20 de choux a la creme cu frişcă, chiar şi pentru cei mai cârcotaşi. Pentru ca gogoşile pentru choux à la crème să iasă perfect, coace-le la foc mic şi nu deschide uşa la cuptor în primele 20 de minute.
Choux a la creme cu frişcă - Ingrediente
Pentru gogoşele 125 g unt 250 ml apă 200 g făină 8 ouă 1 praf de sare
500 ml smântână grasă
200 g zahăr
1 plic întăritor de frişcă
100 g zmeură
zahăr pudră, pentru decor
Choux a la creme cu frişcă - Mod de preparare
Fierbi apa împreună cu untul şi cu sarea. După ce a dat un clocot, încorporezi făina şi amesteci energic pentru a nu se forma cocoloaşe. Dai deoparte şi răstorni compoziţia într-un castron. Încorporezi ouăle, unul căte unul, amestecând bine până se omogenizează. Pui aluatul într-un poş sau într-o pungă pe care o tai într-un colţ.

Aşezi hârtie de copt într-o tavă şi formezi gogoşele, având grijă să laşi distanţă între ele. Dai tava la cuptor până se rumenesc, după care le scoţi pe un grilaj şi le laşi la răcit.

Baţi smântâna rece cu zahărul şi întăritorul de frişcă, după care o pui într-un poş. Tai căpăcele la fiecare gogoaşă în parte şi umpli cu frişcă.

Aşezi peste frişcă zmeură, apoi căpăcelul. Pudrezi cu zahăr şi dai la rece.
