Choux a la creme cu gem

choux a la creme cu gem jpeg

Ne-am obisnuit să preparăm prăjitura choux a la creme simplă, după reţeta clasică. Dar, de data aceasta încercăm altceva. Un gust nou, parcă mai aromat, mai ademenitor şi care te îmbie la un răsfăţ aşa cum este choux a la creme cu gem.

Choux a la creme cu gem - Ingrediente (10 porţii)

Pentru aluat 250 ml apă  150 g făină 100 ml ulei  4 ouă 1 praf de sare

200 g frişcă

1 borcan gem de căpşuni

200 g zahăr pudră

1 lingură unt moale

1 lingură ness

10 căpşuni proaspete

Choux a la creme cu gem - Cum se prepară

Se pune la fiert apa, praful de sare şi uleiul într-o crăticioară, la foc mic. Când dă în primul clocot, se ia de pe foc, se toarnă toată făina dintr-o dată, se pune la loc pe foc şi se amestecă energic până când se uniformizează compoziţia. Se lasă la răcit.

Se adaugă ouăle, pe rând, amestecând bine până se încorporează fiecare. Se introduce compoziţia într-un poş, cu ajutorul căruia se pun grămăjoare într-o tavă neunsă. Se coc, la foc moderat, circa 25 de minute. Nu este voie să se deschidă cuptorul în primele 15 minute, deoarece nu mai cresc.

Între timp, se freacă spumă untul, se adaugă nessul amestecat cu o lingură de zahăr, apoi se adaugă treptat restul de zahăr bătând în continuare. Se taie un capac la fiecare chou, se unge cu gem, se umple cu frişcă, se pune capacul şi se îmbracă cu glazura de ness. Se servesc cu căpşuni proaspete.