Choux a la creme cu vanilie

choux a la creme vanilie jpeg

Sunt uşor de preparat, aşa că şi celor cu puţină experienţă ar trebui să le reuşească. Eclerurile, fie că le umpli cu vanilie, ciocolată sau cu frişcă, vor „ieşi” minunate.

Choux a la creme cu vanilie - Ingrediente

Pentru aluat 250 g făină 150 g unt 250 ml lapte 50 g zahăr 8 ouă 1 praf de sare

250 g zahăr

2 linguri făină

750 ml lapte

6 ouă

2 pliculeţe zahăr vanilat

zahăr pudră pentru decor

Choux a la creme cu vanilie - Mod de preparare

Fierbi laptele, untul, zahărul şi praful de sare, la foc mic. Când începe să clocotească, adaugi toată cantitatea de făină şi amesteci repede până când coca formată se strânge ca o bilă la mijlocul vasului. Dai vasul de pe foc, continuând să amesteci până când se răcoreşte aluatul. Adaugi ouăle, unul câte unul, amestecând puternic până se încorporează perfect fie­care ou.

Cu un poş, aşezi grămăjoare distanţate pe o tavă unsă şi tapetată şi le coci, în cuptorul preîncălzit, 15 minute la foc tare şi încă 5 minute la foc potrivit. Separat, freci gălbenuşurile cu 175 g de zahăr şi cu două linguri de făină, torni peste ele laptele fiert cu zahărul vanilat şi laşi să fiarbă, la foc mic, amestecând continuu, până se îngroaşă. După ce se răceşte, încorporezi uşor albuşurile bătute spumă cu restul de zahăr. Tai câte un capac fiecărei biluţe de aluat, umpli cu crema de vanilie, aşezi la loc capacul şi decorezi prăjitura choux a la creme cu vanilie cu zahăr pudră.