Choux-uri aperitiv

1 chouxuri jpg jpeg

Iată ingredientele pentru choux-uri aperitiv:

Mod de preparare pentru choux-urile aperitiv

Pentru aluat, pui într-o cratiţă apa, laptele, untul şi sarea. Le aşezi pe foc, amesteci până se omogenizează şi compoziţia începe să clocotească. Dai focul mai mic şi presari făina în ploaie, apoi amesteci energic pentru a nu se forma cocoloaşe. Amesteci constant până când aluatul se desprinde de pe marginile cratiţei, apoi dai deoparte şi laşi la răcorit. Îl pui într-un vas din plastic şi adaugi ouăle, unul câte unul, mixând până se încorporează şi aluatul devine cremos.

 Îl pui într-un poş şi formezi choux-uri direct în tava cu hârtie de copt. Gogoşelele trebuie să fie de dimensiuni egale. Dai tava la cuptor până se rumenesc, apoi le laşi la răcit şi le tai jumătăţi. Mixezi crema de brânză cu smântâna, sarea şi busuioc tocat, după gust. Pui crema într-un poş şi umpli partea inferioară a choux-urilor. Presari peste cremă ardeiul iute şi ceapa verde tocate şi, dacă vrei, busuioc tocat. Pui peste cremă capacele rămase de la choux-uri şi le serveşti la temperatura camerei.