Ciabatta cu măsline

CIABATTA masline jpeg

De ce să cumperi pâine când o poţi prepara chiar tu? Noi ăţi oferim cea mai bună şi specială reţetă de ciabatta cu măsline.

Ingrediente

400 g făină albă 150 g făină integrală 60 g măsline 300 ml apă 3 linguri ulei de măsline 25 g drojdie proaspătă 1 linguriţă sare 1/2 linguriţă zahăr brun

Cum se prepară

1 Se amestecă droj­dia cu trei linguri de făină şi cu două linguri de apă călduţă, până se obţine un aluat omogen, care se acoperă şi se lasă la dospit, într-un loc călduţ, până îşi dublează volumul.

2 Se cern cele ­două sortimente de făină într-un vas mare, se adaugă maiaua, sarea, zahărul, uleiul de măsline şi apa călduţă treptat. Se frământă până se obţine un aluat omogen şi elastic. La sfârşit, se adaugă măslinele, curăţate de sâmburi, tăiate mărunt, şi se amestecă bine în aluat. Se pune ­aluatul la crescut circa 20-30 de minute, la loc cald.

3 Se împarte aluat­ul în două, se dă forma unor pâini lunguieţe (sau se face una singură, mai mare), care se aşază pe o tavă de aragaz tapetată cu făină. Se crestează ca în imagine şi se coc în cuptorul preîncălzit circa 40-45 de minute, la temperatură potrivită, până se rumenesc frumos deasupra.