Ciocănele de pui cu miere şi ghimbir

ciocanele pui ghimbir miere jpeg

Ghimbirul este o plantă condiment care provine din regiunile tropicale. Este foarte apreciat în bucătăriile orientale, dar am început şi noi timid să-l folosim. Dacă este fiert, iuţeala creşte şi scade aroma. Ingrediente

12 ciocănele de pui mai mici

6 linguri de miere

3 linguri vin alb

½ linguriţă ghimbir măcinat sau pudră

1 linguriţă făină

sare

piper

200 g tăieţei cu ou pentru garnitură

Mod de preparare

Cureţi ciocănelele de piele, le condimentezi cu sare şi piper şi le aşezi într-o tavă mai mică, unsă cu ulei. Torni o cană cu apă, acoperi cu folie de aluminiu şi le introduci la cuptor aproximativ 20-30 de minute. Într-un vas, amesteci mierea cu vinul alb, cu un pahar de apă, cu ghimbirul măcinat sau pudră şi cu făina, pui pe foc şi laşi să dea în câteva clocote. Condimentezi sosul cu sare şi piper, după gust. Scoţi ciocănelele de la cuptor şi le treci prin compoziţia cu miere. Fierbi tăieţeii conform instrucţiunilor de pe pachet, îi clăteşti sub jet de apă rece, îi scurgi şi îi pui pe un platou. Aşezi ciocănelele şi le serveşti imediat.



Recente

cuptor cu microunde shutterstock 1060457837 jpg
ulei de masline shutterstock 403638466 jpg
pulled pork shutterstock 1673261689 jpg
chiftele de rosii tomatokeftedes shutterstock 2103366965 jpg
image png
image png
3 banane jpg jpeg
fructe de mare jpg
cum alegi carnea jpg
suberek cu carne shutterstock 572050978 jpg
Clătite Qatayef  shutterstock 288837386 (1) jpg
conopida reteta vegana shutterstock 1503266795 jpg
cassoulet rață fasole shutterstock 341364947 jpg
involtini rulouri carne shutterstock 1788453905 jpg
ciocolata shutterstock 1375236380 jpg
pui kiev shutterstock 2034594404 jpg
cozonac visine shutterstock 2019888323 jpg
kugel budinca de cartofi  shutterstock 2018235002 jpg
castraveti covasiti shutterstock 2037878684 jpg
zacusca de vinete horia virlan shutterstock 1824405308 jpg