Ciocănele de pui cu miere şi ghimbir

Ghimbirul este o plantă condiment care provine din regiunile tropicale. Este foarte apreciat în bucătăriile orientale, dar am început şi noi timid să-l folosim. Dacă este fiert, iuţeala creşte şi scade aroma. Ingrediente
12 ciocănele de pui mai mici
6 linguri de miere
3 linguri vin alb
½ linguriţă ghimbir măcinat sau pudră
1 linguriţă făină
sare
piper
200 g tăieţei cu ou pentru garnitură
Mod de preparare
Cureţi ciocănelele de piele, le condimentezi cu sare şi piper şi le aşezi într-o tavă mai mică, unsă cu ulei. Torni o cană cu apă, acoperi cu folie de aluminiu şi le introduci la cuptor aproximativ 20-30 de minute. Într-un vas, amesteci mierea cu vinul alb, cu un pahar de apă, cu ghimbirul măcinat sau pudră şi cu făina, pui pe foc şi laşi să dea în câteva clocote. Condimentezi sosul cu sare şi piper, după gust. Scoţi ciocănelele de la cuptor şi le treci prin compoziţia cu miere. Fierbi tăieţeii conform instrucţiunilor de pe pachet, îi clăteşti sub jet de apă rece, îi scurgi şi îi pui pe un platou. Aşezi ciocănelele şi le serveşti imediat.