Ciocănele de pui cu sos de conopidă
Arturo Tentori şi Giovanni Turetta ne recomandă în cartea „Combinaţii alimentare sănătoase“ să combinăm conopida cu carne de diferite tipuri, cu brânzeturi grase, ouă, cereale, ananas ori măsline şi niciodată să nu o asociem cu laptele. Urmând unele din indicaţiile lor am pregătit aceste ciocănele de pui cu sos de smântână.
Ciocănele de pui cu sos de conopidă - Ingrediente
8 ciocănele de pui 1 conopidă mică 2 cepe 2 linguri boia dulce 1 foaie dafin 100 ml ulei 100 g smântână cimbru sare piper 1 legătură pătrunjel 100 g fasole verde pentru decor 1 ardei iute roşu pentru decor
Ciocănele de pui cu sos de conopidă - Cum se prepară
Speli ciocănelele, le dai cu sare, piper, cimbru şi jumătate din boia. Într-o cratiţă, pui ulei şi le prăjeşti bine pe ambele părţi.Desfaci conopida bucheţele, o speli şi o fierbi în apă cu sare 5 minute. Toci ceapa şi o căleşti în puţin ulei până devine sticloasă. Adaugi boiaua rămasă, foaia de dafin, conopida, sarea, piperul, apă cât să acopere conopida şi laşi să fiarbă 20 minute. Pui smântâna şi mai dai în câteva clocote. Aşezi pe o farfurie sos cu conopidă, pui 2 ciocănele şi decorezi cu fasole verde, ardei iute şi pătrunjel tocat. Serveşti cea mai bună porţie de ciocănele de pui cu sos de conopidă.