Ciocănele de pui împachetate în bacon

Poate că sună un pic mai complicat, dar nu este deloc aşa. Chiar te invităm să prepari această reţetă de ciocănele de pui împachetate în bacon pentru o cină relaxată în familie.
Ingrediente pentru ciocănele de pui împachetate în bacon
5-6 ciocănele (pulpe inferioare de pui) 14 felii de bacon 2 linguri muştar 2 căţei de usturoi 2 linguri ulei 100 ml vin alb sec cimbrişor uscat rozmarin uscat sare piper
Modul de preparare al reţetei de ciocănele de pui împachetate în bacon
Se spală pulpele de pui, se îndepărtează pielea, se crestează în 2-3 locuri şi se condimentează cu ierburi aromate, sare şi piper, după gust, apoi se ung cu muştar şi se înfăşoară în felii de bacon.
Se aşază pulpele într-o formă termorezistentă unsă cu ulei. Se adaugă alături căţeii de usturoi crestaţi, se toarnă vinul şi se pune forma în cuptorul bine încins pentru 45 de minute, până scade bine zeama formată şi ciocănelele sunt frumos rumenite.
Pentru garnitură, se poate pregăti un sote de legume asortate sau un piureu de cartofi. Aceste ciocănele de pui împachetate în bacon se servesc calde.
Pui la grătar cu legume (fără gluten)
Pui la grătar cu legume (fără gluten)
Clătite umplute cu piept de pui şi ciuperci
Clătite umplute cu piept de pui şi ciuperci
sursa foto: Shutterstock