Ciocănele de pui în sos de soia

Apetisante şi aromate, ciocănelele de pui în sos de soia nu vor rezista prea mult în farfurii.
Ingrediente – Ciocănele de pui în sos de soia
6-8 ciocănele de pui
150 ml oţet
60 ml sos de soia
4 căţei de usturoi, pisaţi
2 linguri zahăr brun
1 linguriţă piper negru boabe
boia, după gust
2 foi de dafin
ceapă verde tocată, după gust
Mod de preparare – Ciocănele de pui în sos de soia
Amesteci puiul cu oţetul, sosul de soia, usturoiul, zahărul, piperul, boiaua şi frunzele de dafin într-o pungă resibilabilă şi dai la frigider 2 ore. Pui carnea cu tot cu sos într-o tigaie şi laşi să clocotească uşor.
Acoperi cu un capac, reduci focul, şi mai ţii încă aproximativ 30 de minute, întorcând ciocănelele de pui din când în când. Transferi într-o tavă tapetată cu hârtie de copt şi dai la cuptorul încins la temperatură mare 4-5 minute. Dai încă o dată în clocot sosul rămas în tigaie, până ce capătă consistenţă. Serveşti puiul cu sos.
Sursa https://diethood.com