Ciocănele de pui în sos de soia

ciocanele in sos de soia jpeg

Apetisante şi aromate, ciocănelele de pui în sos de soia nu vor rezista prea mult în farfurii.

Ingrediente – Ciocănele de pui în sos de soia

6-8 ciocănele de pui

150 ml oţet

60 ml sos de soia

4 căţei de usturoi, pisaţi

2 linguri zahăr brun

1 linguriţă piper negru boabe

boia, după gust

2 foi de dafin

ceapă verde tocată, după gust

Mod de preparare – Ciocănele de pui în sos de soia

Amesteci puiul cu oţetul, sosul de soia, usturoiul, zahărul, piperul, boiaua şi frunzele de dafin într-o pungă resibilabilă şi dai la frigider 2 ore. Pui carnea cu tot cu sos într-o tigaie şi laşi să clocotească uşor.

Acoperi cu un capac, reduci focul, şi mai ţii încă aproximativ 30 de minute, întorcând ciocănelele de pui din când în când. Transferi într-o tavă tapetată cu hârtie de copt şi dai la cuptorul încins la temperatură mare 4-5 minute. Dai încă o dată în clocot sosul rămas în tigaie, până ce capătă consistenţă. Serveşti puiul cu sos.

Sursa https://diethood.com