Ciocănele de pui marinate

Ciocanele jpeg

„Da, avem bucătărie autentică, iar România este cu adevărat gustoasă!“, spunea cu ceva vreme în urmă maestrul Ştefan Bercea. Preparatele româneşti ţin pasul cu vremurile, iar reţetele mâncărurilor transmise din generaţie în generaţie nu se vor pierde. Maestrul Bercea, preşedintele Asociaţiei Naţionale a Bucătarilor şi Cofetarilor din Turism, îţi recomandă această reţetă de ciocănele de pui marinate.

Ingrediente:

1 kg ciocănele

200 ml vin roşu sec

2 căpăţâni de usturoi

sare

piper

ulei

boia iute

boia dulce

Mod de preparare:

Speli ciocănelele, le ştergi cu şerveţele de bucătărie absorbante, le dai cu ulei şi cu condimente, le pui într-un vas, torni vinul, adaugi usturoiul zdrobit şi le ţii la frigider aproximativ 1-2 ore. Încingi cuptorul, aşezi ciocănelele într-o tavă, torni marinata şi puţină apă şi le dai la cuptor pentru aproximativ 1 oră. Din când în când le stropeşti cu sosul din tavă. Sunt gata când au căpătat o culoare frumoasă.

Le poţi servi, după gust, cu garnitură de orez ori cartofi natur.

Dificultate mică

5 porţii

Timp de preparare: 4h



Recente

zacusca de vinete horia virlan shutterstock 1824405308 jpg
copil mancare sanatoasa shutterstock 376928611 jpg
salata de vinete shutterstock 1789607375 jpg
afinata shutterstock 1163799046 jpg
tarator supa de iaurt cu castraveti shutterstock 685307626 jpg
cirese 1 advertorial jpeg
panna cotta caise shutterstock 288283781 jpg
plachie de pește shutterstock 529239796 jpg
salata roșii shutterstock 529472086 jpg
choux crema vanilieshutterstock 2007938618 jpg
ardei umpluti de post shutterstock 394395796 jpg
gomboti caise shutterstock 1751983160 jpg
banane chia iaurt shutterstock 2068588889 jpg
salata vinete baba ganoush shutterstock 216063574 jpg
pandispan fructe shutterstock 200600648 jpg
pepene shutterstock 296391284 jpg
copii gatind jpg
ciorba de burta shutterstock 475445284 jpg
alimente dieta shutterstock 1033829701 jpg
crumble shutterstock 140363161 jpg