Ciocănele de pui marinate în sos de portocale

O aromă exotică de marinată parfumează carnea de pui, transformând totul într-un deliciu de nerefuzat. Pregăteşte chiar în aceste zile de început de săptămână, dar şi de toamnă o reţetă gustoasă de ciocănele de pui în sos de portocale.
Ciocănele de pui marinate în sos de portocale - Ingrediente
¼ cană ulei de măsline 1 lingură piper măcinat grosier zeama şi coaja de la 2 portocale 1 căţeul usturoi, pisat ½ linguriţă cimbru uscat ¼ linguriţă şofran 1 kg ciocănele de pui
Ciocănele de pui marinate în sos de portocale - Mod de preparare
Amesteci toate ingredientele, în afară de pui, într-o pungă care se închide ermetic sau într-un vas. Apoi, adaugi bucăţile de pui în pungă, şi sigilezi. laşi la frigider 6-8 ore sau peste noapte.
Încingi cuptorul şi aşezi hârtie de copt într-o tavă. Scoţi puiul din marinată, le tamponezi cu şervete de hârtie şi le aşezi în tavă. Laşi la foc 30 de minute, la foc mic, apoi le întorci pe partea cealaltă şi le mai laşi 10-15 minute sau până se pătrunde carnea. Poţi să le prepari şi pe grătar dacă vrei.
http://cupcakesandkalechips.com/
Pui în sos cremos cu bacon şi ciuperci
Pui în sos cremos cu bacon şi ciuperci